SRETAN VAM DAN GRADA ZAGREBA

SRETAN VAM DAN GRADA ZAGREBA

Budućnost zdravijeg i čišćeg grada zadaća je svih nas...

Objavljeno: 31.5.2023.
Članak uredila i objavila: Andrea Božić

Na Dan grada Zagreba i u ZOV-u je sve živo i radno te se izmjenjuju grupe posjetitelja. Brinemo da ekologija i ekosustav grada Zagreba bude na prvom mjestu, a naša Sava čišća nego prije dvadeset godina kad CUPOVZ-a nije bilo.  Budućnost našega grada i zdravijeg okoliša zadatak je svih nas! Svakako u red važnih zanimanja u tom segmentu pridonose te su itekako zaslužni i budući sanitarni inženjeri koji su nas posjetili na uređaj, pod vodstvom savjetnice ravnatelja Nastavnog zavoda dr. Andrija Štampar, dr.sc. Sandre Šikić.

Slika 30  Slika 33

NASTAVNI ZAVOD DR.ANDRIJA ŠTAMPAR, ZAGREBAČKI 'STUP' ZDRAVLJA!

'Stvaramo zdraviju budućnost 'znate li čiji je to slogan koji osvaja na prvu? Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, koji je već 70 godina pravi voditelj  i pratitelj građana Zagreba na putu ostvarenja zdravlja.

Njihova je vizija kao jednog od centara medicinske izvrsnosti u Republici Hrvatskoj, biti najbolja javnozdravstvena ustanova u široj regiji, a misija se očituje u pružanju usluga iz područja javnoga zdravstva, poštujući pritom najviše standarde društveno odgovornoga ponašanja i znanstveno utemeljenih spoznaja, te nudeći korisnicima pouzdanost i kvalitetu po načelima zdravstvene izvrsnosti.

Tijekom pandemije koronavirusa njihovi su djelatnici itekako bili danonoćno na usluzi građanima Zagreba, te na 'prvoj crti' obrane od virusa. Stoga je ova crtica i spomen na njihovu djelatnost samo mala zahvala za godine njihova predanog rada u gradu Zagrebu.

Mnogi ne znaju kako je Zavod ujedno i nastavna baza Medicinskog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu te Medicinskog fakulteta, Sveučilišta Josipa Juraja Strossmayera u Osijeku. Zavod je glavni suradnik i Medicinskog fakulteta, Sveučilišta u Rijeci, Prirodoslovno-matematičkog i Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta u Zagrebu, Zdravstvenog veleučilišta Zagreb, Zdravstvenog učilišta Zagreb i Veleučilišta Velika Gorica, pa tako uspješno obnaša i svoju obrazovnu ulogu u zajednici.

SANITARNI INŽENJERI SVE VAŽNIJI POZIV

U okviru kolegija 'Čišćenje i obrada voda' studija sanitarnog inženjerstva studenti su se detaljno upoznali sa tehnologijom i radom CUPOVZ-a.

Zainteresirani studenti  3. godine Sanitarnog inženjerstva Zdravstvenog veleučilišta Zagreb, već su na prvoj godini studija na Žitnjaku stekli opći dojam o pročistaču. Dok im treća godina donosi i razmatranje cjelokupnog procesa i učenje o važnosti uređaja za grad Zagreb.

Drago nam je da svih ovih godina Zagrebačke otpadne vode imaju priliku sudjelovati i biti produžena ruka u edukacijama studenata raznih fakulteta, te biti na raspolaganju građanima Grada Zagreba, koji danas slave svoj dan.

Slika 31  Slika 34

Piše i slika: Astrid Werbolle

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće