Izjava o zaštiti podataka

Izjava o zaštiti podataka

Općenito

Htjeli bismo Vam zahvaliti na interesu za Zagrebačke otpadne vode d.o.o. Voditelj obrade odgovoran za  ponudu ove web stranice je Zagrebačke otpadne vode d.o.o. Koristimo tehničke i organizacijske mjere kako bismo osigurali primjenu mjerodavnih propisa o zaštiti podataka i IT sigurnosti. U nastavku možete saznati koje informacije bismo mogli prikupljati i kako ih koristimo.

 U pravilu koristimo Vaše osobne podatke kako bismo odgovorili na Vaše upite, proveli Vaše narudžbe ili Vam pružili pristup posebnim informacijama ili ponudama. U okviru registracije, kontaktnog zahtjeva ili sl., možete nam dobrovoljno pružiti svoje osobne podatke. Vaši podaci neće biti preneseni trećim stranama izvan društva osim ako Vaš upit ili usluga odnosno proizvod koji ste naručili izričito tako nalaže. U tom ćete slučaju biti na odgovarajući način obaviješteni. Ukoliko želite, možete nam također dati podatke o aplikacijama koje su integrirane u našu platformu (npr. kontakt obrasci ili usluge koje traže izradu korisničkog profila). Unutar okvira dodatnih odredbi o zaštiti podataka, na isto ćemo Vas izričito upozoriti. Čl. 6. 1.b Opće uredbe o zaštiti podataka (2016-679) služi kao pravna osnova za obradu osobnih podataka, neophodne za provođenje ugovora kojeg ste stranka. U onoj mjeri u kojoj dobijemo privolu ispitanika za obradu osobnih podataka, čl. 6. 1a Uredbe služit će kao pravna osnova za istu.

Zapisi ulaza i kolačići

Prilikom posjete našoj web stranici ili pristupa dokumentu, podatak o tom postupku bilježi se u zapisu ulaza na našem Internet serveru. Navedeno znači da kad posjetite našu web stranicu dolazi do automatske pohrane podataka koje zaprimimo od Vašeg preglednika.

To se odnosi na:

  • domenu stranice s koje ste došli
  • web stranice iz ponude koje ste koristili
  • nazive povučenih dokumenata
  • datum i vrijeme poziva
  • naziv Vašeg pružatelja internetskih usluga
  • operativni sustav i vrstu preglednika Vašeg PC-a
  • host naziv računala koje pristupa (IP adresa),
  • postavke jezika

Ovi podaci prikupljaju se u sigurnosne i statističke svrhe kao i za optimizaciju naše web stranice. Ovi podaci ne mogu se povezati s konkretnom osobom niti se isti kombiniraju s drugim izvorima podataka. Ovi podaci pohranjuju se 6 mjeseci nakon čega se brišu. Iznimka je kod pravne obveze prosljeđivanja podataka.

Kolačići su tekstualne datoteke, najčešće sastavljene od slova i brojeva, koje se pohranjuju na računalu korisnika kod posjeta naše web stranice. Korištenjem kolačića u mogućnosti smo proširiti funkcionalnost naše ponude tako što naša web ponuda bude što je više moguće prilagođena i ugodna Vama. 

Takozvani sesijski kolačići  ostaju na Vašem računalu za vrijeme Vašeg posjeta našoj web stranice. Trajniji kolačići pohranjuju se i nakon Vašeg posjeta stranici i koriste se za prepoznavanje kod sljedećeg posjeta. Naša web stranica može također sadržavati kolačiće trećih strana. To su kolačići koje postavljaju treće strane kod pregledavanja sadržaja naše web stranice.

Možete odbiti korištenje kolačića postavljanjem odgovarajućih postavki preglednika, no postoji mogućnost da tada nećete moći koristiti sve funkcije ove web stranice.

Pravna zaštita djece

Djeca nam ne bi smjela prenositi svoje osobne podatke bez suglasnosti roditelja ili skrbnika. Potičemo roditelje i skrbnike da uče djecu sigurnom i odgovornom korištenju osobnih podataka na internetu. U svakom slučaju, nećemo svjesno prikupljati osobne podatke djece ili ih koristiti u bilo koju svrhu niti otkriti trećim stranama bez odobrenja.

IT sigurnost

Društvo provodi mjere opreza kako bi osigurala sigurnosti Vaših osobnih podataka. Vaši podaci bit će odgovorno zaštićeni od gubitka, uništenja, krivotvorenja, manipulacije i neovlaštenog pristupa ili neovlaštenog otkrivanja. Prijenos Vaših osobnih podataka s interneta djelomično je nekriptiran. Iz tog razloga mogućnost neovlaštenog pristupa trećih strana nije moguće u potpunosti isključiti.

Poveznice na vanjske web stranice

Naša web stranica sadrži poveznice na vanjske web stranice koje vode treće strane, na čiji sadržaj ne možemo utjecati. Iz tog razloga, ne možemo preuzeti bilo kakvu odgovornost za takav sadržaj  trećih strana. U svakom pojedinom slučaju treća strana koja pruža i vodi takve web stranice odgovorna je za njihov sadržaj. U trenutku stvaranja poveznice na predmetne web stranica provjereno je krše li iste koji zakon. U to vrijeme nije uočeno bilo kakvo kršenje zakona. Osim toga, ne može se razumno očekivati da ćemo biti u mogućnosti trajno kontrolirati sadržaj takvih web stranica trećih strana ukoliko ne postoji nikakva indikacija da je došlo do kršenja zakona. Ipak, ukoliko bi saznali za bilo kakvo kršenje zakona, predmetna poveznica na konkretnu web stranica će se bez odgode izbrisati.

Vaša prava

Imate pravo, bez nadoknade, zatražiti informacije o Vašim pohranjenim osobnim podacima i prigovoriti njihovoj obradi ili korištenju, sve dok to ne bi bilo kontradiktorno svrsi za koju su prikupljeni (npr. ugovor). Osim toga, možete iskoristiti svoje pravo da zatražite ograničenje, brisanje ili ispravak Vaših osobnih podataka. Imate li kakvih pitanja ili prijedloga u vezi zaštite podataka molimo kontaktirajte nas na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..  Bez dovođenja u pitanje drugih mjera, imate pravo žaliti se nadzornom tijelu, primarno u državi članici Vašeg uobičajenog boravišta, radnog mjesta ili mjesta potencijalne povrede.

Google Analytics

Ova web stranica koristi Google Analytics, analitičku uslugu koju pruža Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (“Google”). Google Analytics koristi kolačiće, tekstualne datoteke pohranjene na Vašem računalu, kojima pomaže web stranicama da analiziraju način na koji korisnici koriste stranicu. Informacije o Vašem korištenju web stranice  dobivene kolačićima  prenose se i pohranjuju na serverima Google-a u SAD-u. U slučaju aktivacije  IP anonimizacije na web stranici, Vaša IP adresa bit će ograničena na područje država članice Europske Unije ili drugih potpisnica Sporazuma o Europskom gospodarskog prostora. Samo u iznimnim slučajevima cijela će IP adresa biti prenesena i zadržana na serveru Google-a u SAD-u. Google će koristiti navedene informacije u ime voditelja ove web stranice u svrhu procjenjivanja Vašeg korištenja ove web stranice, sastavljanja izvješća o aktivnosti stranice za voditelja i pružanja ostalih usluga vezanih za aktivnost stranice i korištenja interneta. IP adresa, koju Vaš preglednik prenosi u okviru Google Analytics usluge, neće se povezivati s drugim podacima koje drži Google. Možete odbiti korištenje kolačića postavljanjem odgovarajućih postavki preglednika, no postoji mogućnost da tada nećete moći koristiti sve funkcije ove web stranice. Također možete isključiti mogućnost praćenja od strane Google Analytics s efektom  u budućnosti preuzimanjem i instaliranjem Google Analytics Opt-out Browser ADD-on  za Vaš trenutni Internet preglednik: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en. Kao zamjena navedenog dodatka za preglednik ili preglednik mobilnih uređaja kliknite na poveznicu kako biste isključili praćenje od strane Google Analytics na ovoj stranici u budućnosti (isključenje se odnosi samo na preglednik u kojem isto postavite  i unutar njegove domene). Isključenje izvršeno; Vaši posjeti ovoj web stranici više se neće pohranjivati od strane Google Analytics. Imajte na umu da ćete, u slučaju brisanja kolačića, trebati ponovno kliknuti na poveznicu gore kako biste zaštitili svoja prava.

Kontakt obrazac funkcija

Web stranica sadržava kontakt obrazac funkciju koje se mogu koristiti za elektronski kontakt. Umjesto toga, moguće nas je kontaktirati i putem navedene e-mail adrese (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.). U slučaju da nas kontaktirate putem jednog od ovih kanala, osobni podaci preneseni od strane ispitanika automatski će se pohraniti. Pohrana služi samo za kontakt. Podaci se neće proslijediti trećim stranama. Zabranjeno je koristiti kontakt obrazac ili blog za uvrede koje su nezakonite ili kažnjive zakonom. Nedopušteno ponašanje će se proslijediti nadležnim tijelima radi daljnjeg postupanja.

IZ ISTE KATEGORIJE

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće