IX. Internacionalni Rukometni turnir DaF-CUP Zaprešić 2020, u Srednjoj školi Ban Josip Jelačić, okupio mlade iz cijele Europe

IX. Internacionalni Rukometni turnir DaF-CUP Zaprešić 2020, u Srednjoj školi Ban Josip Jelačić, okupio mlade iz cijele Europe

Objavljeno: 5.3.2020.
Članak uredila i objavila: Andrea Božić

Njemački jezik od vrtića do zaposlenja, projekt koji uspješno zaživio u Zaprešiću!

Kraj siječnja već je dobro znano vrijeme za održavanje mladog, ali hvale vrijednog projekta koji ima itekako dobar uzlet među mladima. Riječ je o manifestaciji 'Model Zaprešić': njemački jezik od vrtića do zaposlenja' u organizaciji grada Zaprešića te Hrvatskog društva učitelja i profesora njemačkog jezika, te uz potporu brojnih sponzora među kojima i članova Hrvatsko Njemačke industrijske i gospodarske komore.

U ovom programu koji traje kroz cijelu godinu, sudjeluje čak 250 profesora i to na raznim projektima, dok je nekolicina i jučer prisustvovala rukometnom natjecanju i središnjoj manifestaciji u Srednjoj školi Ban Josip Jelačić.

Nazočne je pozdravio ravnatelj škole dr. Alan Labus, kao i uvažena autorica brojnih znanstvenih projekata na engleskom i njemačkom jeziku dr. Lucia Miškulin Saletović, dok je goste u program manifestacije uveo koordinator projekta dr. Gerald Hühner.

Potom su mnogobrojne mlade talentirane sportaše, koji su kasnije igrali turnir, zabavila djeca dječjeg vrtića 'Smokvica', mališani koji su cijeli program izveli na njemačkom jeziku, te dobili ovacije publike. Kasnije su nas mlade osnovnoškolke provele kroz kviz o rukometu, da bi potom uslijedila i pitanja o EU.

No, svi su naravno s nestrpljenjem čekali rukometni turnir gdje su se borili mladi iz nekoliko zemalja, Hrvatske, Mađarske, Austrije, Slovenije i to do večernjih sati uz burno navijanje...

Na promociji ovog hvale vrijednog projekta i unapređenju istog sudjeluje i Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta, Njemačko ministarstvo vanjskih poslova kao i veleposlanstva država koje sudjeluju (Hrvatska, Njemačka, Austrija, Austrija, Sloveniji, Mađarska, Ukrajina).

Stoga se veselimo i njihovim sljedećim projektima, koje rade s tolikim žarom , a sve u poboljšanju prilika za generacije koje dolaze.

TEKST I FOTO: Astrid Werbolle

Galerija fotografija

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće