Dan planeta Zemlje, prilika za razmišljanje i kreativnost

MALA WEB IZLOŽBA RADOVA DJECE NAŠIH DJELATNIKA

Iako je ove godine zbog pandemije koronavirusa izostala naša manifestacija obilježavanja najvećeg Dana planeta Zemlje u RH, kada se na Centralnom uređaju za pročišćavanja otpadnih voda znalo okupiti i do tisuću djece iz svih zagrebačkih škola, svoju praksu crtanja i pisanja na temu Dana planeta i natječaja za najbolji rad nismo zapostavili.

Naime, ove godine Dan planeta Zemlje i očuvanja prirode odlučili smo obilježiti skromno ali s puno ljubavi i promišljanja, kako i priliči ovoj situaciji karantene. Osmijeh na lica svojim radovima na ovaj Dan prepun suosjećanja sa svime što nam priroda daje, a što joj mi kao čovječanstvo svojim ponekad nesmotrenim postupcima oduzimamo, vratili su nam radovi naših najmlađih. Iznimno smo ove godinu odlučili napraviti malu web izložbu i natječaj radova djece naših djelatnika. Mali je to prilog ovome Danu, a veliki našim srcima koja su bila ko kuća kada smo vidjeli da su se i naša djeca s radošću odazvala na ovu ideju, i to u karanteni koja nije za svakoga jednako laka.

I dok su djeca sretna što su roditelji u ovi trenutcima više s njima, oni itekako osjećaju da to nije prirodno stanje te je stoga kreativnost u crtanju, pisanju samo jedan od oblika kojime u ovo doba možete zabaviti svoju djecu i dati im da se izraze na najkreativniji mogući način.

Ako vas je ova mala izložba potakla da i vaša djeca nešto nacrtaju za Dan planeta Zemlje koji se ove godine jubilarno u svijetu obilježava pedesetu  godinu za redom, slobodno nam uratke svojih najmlađih pošaljite na Adresu: Zagrebačke otpadne vode, Čulinečka 287, 10 000 Zagreb ili na mail info@zov-zagreb.hr, ZA DAN PLANETA ZEMLJE, te će poslije pandemije svi biti izloženi u našem prostoru do sljedeće godine kada se nadamo još jednoj zajedničkoj manifestaciji na našem uređaju, koji je uvijek ispunjen dječjim smijehom i cikom.

Ostajte nam zdravi i veseli i čuvajte svoj okoliš!

Piše: Astrid Werbolle