Za kraj škole odlazak u Lisinski

Za kraj škole odlazak u Lisinski

Objavljeno: 5.3.2020.
Članak uredila i objavila: Andrea Božić

NAJBOLJI RAZREDI NAGRAĐENI KONCERTOM

ZOV i FILHARMONIJA U SURADNJI SA ŠKOLAMA

Nakon uspješnog 'Dana planeta Zemlje' koji je ove godine organiziran u Zagrebačkim otpadnim vodama početkom svibnja, na red je došao već tradicionalni koncert kojim ZOV i Zagrebačka filharmonija nagrađuju najmlađe.

Tako su ove godine nagradu Best in show te u kategoriji grupnih radova nagradu osvojile škole Sesvetska sela i Žitnjak.

Čak šezdeset učenika imalo je priliku otići na njima priređeno upoznavanje sa stvaranjem koncerta te predavanjem o tome kako nastaje jedan koncert klasične glazbe. Mahom djeca viših razreda osnovne škole, 6., 7., i 8. razreda sa zanimanjem su pratila predavanje.

Potom je za njih organiziran i prigodni domjenak dok su kasnije u velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog bili prisutni na koncertu. Riječ je o koncertu Wolfganga Amadeusa Mozarta za flautu i harfu u C-duru, K.299, te Ludwiga van Beethovena: 9. simfonija u d-molu, op.125 i Blagoje Berse:  Capriccio – scherzo, op.25c u izvođenju Zagrebačke filharmonije, a pod dirigentskom palicom Davida Danzmayra. Mnogobrojnu publiku oduševile su između ostalog, solistički dijelovi flautistice Renate Penezić i harfistice Anneleen Lenaerts. Svoj obol cijelom koncertu dao je izvrstan nastup akademskog zbora Ivana Gorana Kovačića.

Bila je to prilika da se najmlađi upoznaju s koncertnim programom klasične glazbe, te usvoje tu jednu lijepu naviku odlaska na koncerte ove vrste.

Piše: Astrid Werbolle

Slike: Zagrebačka filharmonija

Objava: 11.06.2019.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće