'Znanje na djelu' i ove godine oduševilo srednjoškolce

'Znanje na djelu' i ove godine oduševilo srednjoškolce

Probaj, doživi, istražuj, program je za 5!

Nakon prošlogodišnje izvrsne suradnje sa zakladom 'Znanje na djelu',  početkom nove godine već su počele pripreme za novi ciklus programa Istražujem svijet rada – Vidi kako se to radi!, pod novim imenom Pogledaj, probaj, doživi, te Istražujem svijet znanosti i inovacija, pod novim imenom STEM. Rastem. Istražujem. Tako se nastavila uspješna suradnja između sjajne ekipe profesionalaca  iz zaklade  'Znanje na djelu', kojima je cilj bio okupiti mlade i njihove profesore diljem Hrvatske te im omogućiti da pogledaju, probaju i dožive svijet rada, kao i istraže svijet STEM-a.

STEM.Rastem.Istražujem

Učenicima srednjih škola je unaprijed ponuđena lista mogućih tvrtki i odjela na temelju koje će se opredjeljivati, a sam boravak u tvrtkama bio je predviđen sredinom svibnja. Zaklada 'Znanje na djelu' tako je ponovo poslužila kao platforma spajanja učenika s tvrtkama, te su kroz selekcijski proces spojili učenike s partnerskim tvrtkama u skladu s njihovim željama.

Nastavljana je također i izvrsna suradnja s Institutom Ruđer Bošković. Znanstvenici s Instituta pripremili su 20ak radionica za stotinjak učenika iz Zagreba i Osijeka.

U tvrtku Zagrebačke otpadne vode prvo su početkom svibnja u sklopu programa stigli profesori, a tjedan dana poslije i učenici većinom zagrebačkih gimnazija. Uz stručno vodstvo glasnogovornice Astrid Werbolle te stručnu pratnju kolegice Andree Ćosić posjetitelji su naučili sve o pročišćavanju otpadnih voda od milijun stanovnika, te koje profesije se najčešće zapošljavaju na uređajima toga tipa. Nakon popodnevnog posjeta i radionica na Institutu Ruđer Bošković posjetitelji su imali puno jasniju sliku o tome kako u budućnosti lakše pronaći posao te na koji način učiti i zavoljeti predmete koji nam do sada možda nisu bili tako bliski.

PIŠE: Astrid Werbolle

Galerija fotografija

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće