Njemačko-hrvatski stručni skup

Njemačko-hrvatski stručni skup

Konferencija 'Održivo gospodarenje vodama'

Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora u suradnji s tvrtkom em&s GmbH prošloga je tjedna održala Njemačko-hrvatski stručni skup na temu 'Održivo gospodarenje vodama' u hotelu Inernational u Zagrebu.

konferencija

Skup na koji se odazvalo stotinjak sudionika, dio je istoimenog projekta za prezentaciju usluga koji se održao također ovih dana u okviru programa poticanja suradnje po nalogu Saveznog ministarstva gospodarstva i energije (Bundesministerium fur Wirtschaft und Energie) za male i srednje tvrtke. Ovim značajnim projektom njemačka Savezna vlada zainteresiranim stručnjacima daje mogućnost uvida u razna rješenja, koja primjenjuju i nude njemačke tvrtke. Na zagrebačkom stručnom skupu njemačke tvrtke koje sudjeluju u projektu i vrsni stručnjaci iz Njemačke, su hrvatskoj stručnoj publici iz područja vodnog gospodarstva i odvodnje predstavili svoja tehnička rješenja.

Nakon pozdravnih govora Ralfa Bloomberga iz Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore te Lutza Meyera-Rasche iz saveznog ministarstva gospodarstva i energije, svoj je uvod u sektor vodnog gospodarstva u Hrvatskoj te zakonske okvire, strategije i razvoj sektora dala Elizabeta Kos iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike Republike Hrvatske, Uprava vodnog gospodarstva.

konferencija 1konferencija2konferencija4

Po rasporedu su dalje bila izlaganja te prezentacije njemačkih tehnologija i usluga na području vodnog gospodarstva u okviru panel rasprave. Tu su dakako izdvojeni i primjeri dobre prakse u Hrvatskoj u provedbi i financiranju projekata vodnog gospodarstva. Najbolji primjer za to je i tvrtka Zagrebačke otpadne vode, o čijem je radu i efikasnosti prezentaciju izložio i sam direktor tvrtke dr. Thomas Sichla.

konferencija3

Kako bi vodoopskrba i osnovni sanitarni uvjeti bili osigurani diljem svijeta, potrebno je pravovremeno ulagati u nove sustave za kvalitetnu pitku vodu te sustave odvodnje. Stoga je središnja politička i društvena zadaća poticati daljnji razvoj i inovativnost njemačkog vodnog gospodarstva koje je na zavidnoj razini, rečeno je na stručnom skupu.

PIŠE: Astrid Werbolle

FOTO: Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora

Galerija fotografija

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće