Budući inženjeri iz Karlovca željni novih znanja

Termin krajem studenog ostao rezerviran za simpatične studente Veleučilišta u Karlovcu

I dok su ovih dana temperature krenule prema nuli, ništa nije moglo spriječiti dvadesetak studenata Veleučilišta u Karlovcu, da ne prijeđu tih šezdesetak kilometara do Zagreba i upoznaju se sa radom našeg uređaja na Žitnjaku.

U pratnji dvaju profesora studenti druge godine stručnog preddiplomskog studija Prehrambene tehnologije, sa zanimanjem su pratili dvosatni obilazak CUPOVZ-a. Najviše su ih zanimali obnovljivi izvori energije na samom uređaju te dakako pročišćenost izlazne vode na završetku procesa.  Oduševili su se na koji način sve funkcionira, te kako na uređaju gotovo i nema neugodnih mirisa bez obzira što se ondje pročišćava otpadna voda.

Studenti su najavili i mogući dolazak na Dan planeta Zemlje, dok su nas brojnim informacijama upoznali i sa svojim studijem, koji traje tri godine i gdje će steći zvanje prvostupnika, inženjera prehrambene tehnologije.

Tekst i slike: Astrid Werbolle