Adiva.hr

Svjetski dan turizma

Iz svijeta 27.9.2023.

27. rujna je međunarodni dan posvećen turizmu. Tema Svjetskog dana turizma 2022. je “promišljaj turizam”. Mnoge su turističke zajednice promislile pa okupile razne dionike u turizmu na svom području, u promotivnim akcijama s nizom popusta i povoljnosti za posjetitelje u vikendu koji slijedi.

Svjetski dan turizma se obilježava na 27. rujna svake godine, još od 1980. Datum označava usvajanje Statuta UNWTO-a (Svjetske turističke organizacije) 1970. godine. Svjetski dan turizma se u mnogim dijelovima svijeta obilježava kroz turističku promociju atrakcija i usluga. Na sam 27. rujna i u tjednu koji slijedi, zainteresiranima su dostupne različite besplatne manifestacije i doživljaji.

Svjetski dan turizma 2022. se obilježava u mnogim destinacijama u Hrvatskoj koja je prije svega turistička zemlja. Tako primjerice NP Brijuni nudi razglede za vikend 2.10. po pristupačnijim cijenama ulaznica.

Sutra će se pak, u 20:00 sati, ispred Crkve sv. Vlaha u Dubrovniku, održat koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra, na kojem će gostovati i glazbena diva Tereza Kesovija.

TZ područja Plitvičke doline poziva svoje dionike u turizmu da i sami kušaju atrakcije svoga kraja, a ovdje se ima što i doživjeti. Posjet Baraćevim špiljama, quad vožnje, posjet Ranchu Doline jelena biciklima, jahanje i vožnja pravom pravcatom kočijom. Detalji i prijava na Svjetski dan turizma 2022. Plitvičke doline.

Svjetski dan turizma će se ove godine obilježiti još i na Krku, Korčuli, TZ Virovitičko-podravske županije osigurava popust od 80% na ulaze u pojedine muzeje i posjetiteljske centre, NP Plitvička jezera će u promotivnom tjednu od 1. do 9. listopada nuditi povoljnije cijene ulaznica, a osmislila je bogat program i TZ Koprivničko-križevačke županije s primamljivim besplatnim vožnjama i raftingom, Camino Podravina vikendom, ulazima u muzeje, i slično.

Uživajte blagodati ovoga tjedna na predivnim destinacijama diljem lijepe naše…

Pripremila: Astrid Werbolle

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće